St. Kassiek Leek Concert 10 maart Midwolde

Klassiek Concert op 10 maart Kerk Midwolde

Op zondag 10 maart staat het volgende prachtige concert op de agenda:

Stichting klassiek Leek vormgeving NoorderblikBiografieën musici

Biografie Karoun Elias (cello)
Karoun heeft haar cellostudie op het Sulhi Al-Wadi muziekinstituut afgerond in Damascus, Syrië . Als cellist nam ze deel aan het Syrian National Symphony Orchestra vanaf de oprichting in 1993(tot 2015), onder leiding van verscheidene gerenommeerde dirigenten in Syrië en in het buitenland. In 2003 studeerde ze af aan The Higher Institute of Music met een graad voor cello en gehoortraining. Ze was lid van de “Violoncellissimo” cellogroep en “Damascus Baroksolisten” met wie ze vele concerten en workshops heeft uitgevoerd (2009-2011).
Voor het “Higher Institute of Music” waar ze gehoortrainingles gaf en voor het “Sulhi Al-Wadi Music Institute” (2011-2014) heeft ze het solfège curriculum opgezet. Ze gaf celloles aan het Sulhi Al-Wadi MusicInstituut. In 2010 heeft zij het “Kiddy Orchestra” opgericht waar ze tevens muziekpedagoog was; een uniek avant-garde project in Syrië voor kinderen tussen de drie en zeven jaar oud. In juni 2015 hebben zij het vijfde jaarlijkse concert uitgevoerd.
Internationaal
In Frankrijk behaalde Karoun haar diploma “Formation Musicale” aan het Conservatoire Nationale de Lyon (2009). Ze volgde een aantal workshops “Kodaly Music Educational System” in Libanon (2006-2011). Ze heeft in het WDR Funkhausorchester-Köln als gastcellist twee concerten gespeeld (2017) . Ze nam deel aan het EU-Terpe project 2018 in Italie, Spanje en Bosnië en speelt met SEPO- Syrian Expat Philharmonic Orchestra in verschillende Europese landen (2017-2018).
Nederland
Vanaf 2016 speelt Karoun in verschillende orkesten in Nederland. Ze speelde met het Cello Class Ensemble van het Prins Claus Conservatorium in het Cello Biënnale 2016 en in de Oosterpoort. Ze was project- assistent bij het “Hello Cello Orkest” 2016 en 2018. In juli 2018 behaalde Karoun het Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In oktober 2017 begon Karoun weer met haar “Kiddy Orchestra” in Noord-Nederland. Karoun is cellodocent en co-leider bij het “De Cello als Welkom” project in Groningen.

Biografie Setareh Nafisi (piano)
Rachmaninov spelen op een vleugel, ter plekke improviseren met een groep goede muzikanten, experimenteren met nieuwe klanken die de elektronische wereld te bieden heeft of eigen composities spelen in bands zoals “The Dawn Walkers”, “Trio Mesopotamian” en “Three Reflections”. Geboren in Iran, pianiste en componiste Setareh Nafisi (Tehran, Iran, 1987) begon haar muzikale avontuur toen zij 4 jaar oud was; naast piano heeft ze ervaring met viool, slagwerk en zang. Zij toerde internationaal onder andere met Tehran Symphony Orkest, Tehran Vocal Ensemble en Tehran Koor. Haar nieuwsgierigheid naar exploratie van muziek in verschillende stijlen leidde Nafisi naar haar huidige identiteit als artist; eerst door een bachelor pianostudie op de Tehran Kunstacademie en het Prins Claus Conservatorium (Groningen, NL), waar zij zich nu bezighoudt met improvisatie en compositie.
Momenteel gevestigd in Groningen, Setareh verschijnt regelmatig op verschillende podiums in Nederland (bijv. Koninklijke Schouwburg, Den Haag; Muziekgebouw, Amsterdam; Grand Theater, Groningen), waar zij optreedt in verschillende stijlen: klassieke muziek, improvisatie en in innovatieve  multidisciplinaire zettingen. Zij heeft ook gecomponeerd en opgetreden voor korte films en cross-art projecten. De composities van Nafisi zijn samenvattingen van haar brede en diverse muzikale exploraties; ze zijn beïnvloed door o.a. Klassiek, Jazz, Electronics en Oosterse muziek. Geïnspireerd door haar multiculturele muzikale ervaringen is zij continu bezig met het verbreden van haar kennis en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden om nog beter te kunnen communiceren met het moderne publiek van vandaag. Nafisi studeert momenteel Master of Music op het Prins Claus Conservatorium en zij is oprichter van de stichting “The World We Live In”; een organisatie voor kunst, onderwijs en samenleving.

Biografie Rani Elias (trompet)
In de stad waar Rani vandaan komt (Kamishli, Noordoosten van Syrië) is hij begonnen met het spelen van traditionele muziek op de trompet. De muziek was zijn eerste instrument om de culturen van anderen te leren en te begrijpen.
(2016-2018) Masteropleiding Klassieke Muziek (trompet), Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen.
(1998-2003) Bachelor Muziek (trompet), Hoger Instituut voor Muziek, Damascus, Syrië. Rani speelde meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkt hij 15 jaar als docent trompet aan de Nationaal Instituten in Damascus en Amman. Eerste trompettist in het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest (2012-2015) en – in het Damascus Brass Quintet (2003-2015). In 2016 speelde hij als gast mee met het Netherlands Wind Ensemble (NBE) in het muziekgebouw te Amsterdam, en met de Syrische Big Band tijdens het North Sea Jazz Festival (Rotterdam), International Jazz dagen (Korzo-DenHaag), Celebration Codarts/Grounds (Rotterdam), en in het Bimhuis (Amsterdam). Bovendien spelde hij als solist met wdr Funkhausorchester-Köln. Vanaf December 2016 eerste trompettist in (Syrian Expat philharmonic orchestra).
In oktober 2017, Leider kopersectie project (Berlin meets Orient) en workshopleider improvisatie in de Midden-Oosten muziek.

Vormgeving poster: Noorderblik

 

 

Geplaatst in concerten, Klassieke muziek, Ned. Hervormde kerk Midwolde, nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *