Top concert op zondag 4 december met mezzo sopraan en pianist

Nana Tchikhinashvili is geboren en getogen in Tbilisi (Georgië). Sinds 1995 woont en werkt zij in Nederland. Zij zong vanaf haar zesde jaar in diverse professionele koren in Georgië. Na haar Middelbare schooltijd, waarin ze ook muziekonderwijs genoot met als hoofdvak piano, volgde zij het muziekcollege, een verplichte opleiding voor het Conservatorium. Daar koos zij koordirectie als hoofdvak, met piano en zang. In 1989 werd zij toegelaten tot het Staats Conservatorium in Tbilisi waar ze koordirectie en zang studeerde. Tijdens haar werkzaamheden als zowel zangeres als dirigente ontwikkelde Nana een geheel eigen stijl van koordirectie. In 1994 studeerde Nana af in beide richtingen. Behalve componiste en zangeres is Nana bovenal dirigente. Tijdens haar werkzaamheden als docente stemvorming werkte Nana ook als gastdirigente bij het Roden Händel-koor en het Gemengd Koor te Ten Boer . Vanaf 2002 tot 2006 werkte Nana als dirigente bij het Regionaal Kamerkoor Peize. In april 2007 is zij dirigente van het Byzantijns Mannenkoor Friesland www.bmfdrachten.nl geworden. Sinds 2001 dirigeert Nana het door haar opgerichte kamerkoor Moderato Cantabile www.moderatocantabile.nl

Mezzo sopraanzangeres
Als zangeres is Nana Tchikhinashvili in Nederland ondergewaardeerd. Haar bekendheid is in het buitenland groter dan hier. Een greep uit haar buitenlandse optredens zijn: in: Sant’Andrea della Valle te Rome, , de Sagrada Famiglia te Barcelona (2016), Santa Maria del Mar te Barcelona (2016), de Katholieke kerk te Düsseldorf (2018), Gent / Brugge / Brussel (2019), Melk / Wenen / Belfort / Passau (2019), Via MCT Reizen www.mctreizen.nl heeft ze deel genomen aan de ‘Carmina Burana’ onder begeleiding van het Praags Filharmonisch Orkest (dirigent: Friedemann Riehle) en het Projectkoor in de Smetanazaal in Praag.
In Nederland werd Nana gevraagd als docente stemvorming voor o.a. het Roder Jongenskoor. Heeft zij meegewerkt aan concerten van het Drents Kamerorkest Divertimento (dirigent: Bert Lammers) Ook heeft zij gezongen in Hermitage te Amsterdam en twee maal als de soliste deel genomen aan Petite missa van Rossini, met de begeleiding van Vocaal Ensemble o.l.v. Anne E. de Bruijn in en met het Amadeuskoor. Nana heeft samengewerkt met het instrumentaal Trio Cantorum in Der Aa-kerk in Groningen, de Jozefkerk te Assen.

Pianist
Martijn Jager studeerde piano aan het conservatorium te Groningen bij Rob van Deinse. In 1991 behaalde hij daar zijn diploma voor uitvoerend musicus. De jaren daarna werkte hij als solist en begeleider van koren en solisten op het concertpodium, en als repetitor van verscheidene operetteverenigingen, het Groninger Mozart Ensemble en andere koren. Geleidelijk is het accent verschoven van begeleiden naar het leiden van koren: Martijn heeft momenteel als dirigent 4 koren onder zijn hoede. De samenwerking met Nana kwam tot stand in 2001; deze werd geïnitieerd door Jur de Vries, enthousiast zanger en erelid van het destijds opgerichte koor Moderato Cantabile.

Uiteraard hebben beide medewerking verleend aan diverse andere concerten maar die lijst is te lang om hier weer te geven. Wij, als Stichting Klassiek Leek e.o. zijn dan ook blij dat we artiesten van naam en faam hebben kunnen vast leggen voor het concert van 04-12-2022. Kaarten in vvk voor dit concert verkrijgbaar via info@skleek.nl Of via Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 in Leek

Geplaatst in concerten, Geen categorie, Historische kerk Midwolde, in de pers, Klassieke muziek, Ned. Hervormde kerk Midwolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *