Stichting Klassiek Leek Noorderblik

Seizoensafsluiting met driedubbelconcert op zaterdag 21 mei as.

Op zaterdagavond 21 mei as. kunt u meegenieten tijdens de seizoenafsluiting van Stichting Klassiek Leek. Zoals u mag verwachten van onze stichting die zich op muzikaal gebied inzet, zal deze afsluiting plaatsvinden met een geweldig concert!

Voor dit concert heeft de stichting de volgende jonge musici gecontracteerd: pianist Andrei Makarov (14 jaar) en violiste Noa Staal (13 jaar). Daarbij gaat het Kamerkoor Marum deze avond een optreden verzorgen en zal zich veelstemmig laten horen onder leiding van Dirigent Bernard Slofstra.

Beide genoemde jonge musici hebben hun eerste sporen al verdiend op muzikaal gebied. Zo mag Andrei Makarov zich winnaar noemen van het befaamde Prinses Christina Concours. De jonge pianist won daarmee onder meer een solo optreden met het Noord Nederlands Orkest. De leukste prijs vond hij zijn live optreden in het radioprogramma “Spiegelzaal” vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Noa Staal ontving de aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours. Ook werd Noa geselecteerd voor de finale van het Hayden Muziek festival.

Het Kamerkoor Marum dat bestaat uit 24 leden en heeft zich onder leiding van dirigent Bernard Slofstra ontwikkeld tot een kamerkoor met prachtige klank. Alles wijst erop dat het een geweldig muzikale avond zal worden. Het concert vind plaats in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Tolberterstaat 24 in Leek en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 incl. 1 consumptie.
Voorverkoopkaarten à € 11,00 te verkrijgen bij Biocorner-Easyhobby, Tolberterstraat 19 te Leek.
Met de doelstelling van onze Stichting in het vizier, zijn wij dan ook zeer verheugd dat een deel van het concert ’s middags wordt uitgevoerd voor de bewoners van Zorgcentrum Vredewold te Leek.

 

Geplaatst in concerten, in de pers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *