Dubbelconcert op 6 november in de dorpskerk in Haren

Op 06-11-2022 om 15.00 uur in de Dorpskerk te Haren vindt een Dubbelconcert plaats met het Byzantijns Mannenkoor Friesland en het Gronings Kamerkoor Moderato Cantabile.

Het veelzijdige programma bevat klassieke en moderne werken. De leidraad is echter muziek met een bijzondere en soms mystieke klank die de luisteraar vervoert naar andere tijden en plekken. De stukken die de koren ten gehore brengen, zijn gevarieerd: een Duits motet, het gewijde Stabat Mater, liederen uit de Oosters-Orthodoxe kerk en volksliederen uit Georgië en Oekranië, een verrassende vertaling van Bach en andere stukken.

 

Nana Tchikhinashvili (dirigente en mezzosopraan) is geboren en getogen in Tbilisi, Georgië, waar zij koordirectie studeerde op het Staats Conservatorium. Haar focus ligt vooral op de muzikale interpretatie als geheel. Met haar bijzondere eigen stijl van dirigeren, door koorleden ook wel gekarakteriseerd als ‘zingen met je handen’ in combinatie met enthousiasme, doorzettingsvermogen en liefde voor muziek, bereikt zij de klankkleur die de ziel van het muziekstuk blootlegt.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *