concert op zaterdag 25 maart 2017

oDubbelconcert vocaal ensemble ‘Vocasa’ en duo Moniek & Mirjam in kerk te Midwolde (gem. Leek)                                                                                                             Stichting Klassiek Leek e.o. organiseert op zaterdag 25 maart 2017 opnieuw een concert in de kerk van Midwolde. Aan dit dubbelconcert werken mee het vocaal ensemble ‘Vocasa’ uit Drachten en het duo Moniek & Mirjam – piano en panfluit.
Beide muzikale groepen hebben inmiddels hun sporen in de muziek verdiend.
Kaarten zijn vanaf 11 maart a.s. in voorverkoop te verkrijgen bij Biocorner Easyhobby, Tolberberstraat 19 te Leek.

Goed om te vermelden is dat zowel vocaal ensemble ‘Vocasa’ als het duo Moniek & Mirjam in de middaguren een besloten concert verzorgen in het Heijmanscentrum te Groningen.

Locatie: Ned. Hervormde kerk te Midwolde, Hoofdstraat 134.
Aanvang: 20:00 uur – Entree: € 12,50 aan deur bij kerk.
Voorverkoop kaarten (vanaf 11 maart 2017) á € 10,00 bij Biocorner Easyhobby, Tolberterstraat 19 te Leek.

Vocaal ensemble ‘Vocasa’ bestaat uit amateurzangers uit Drachten, Marum en Leek. Sinds 2013 zingen ze samen in ‘Vocasa’. Verder zijn de zangers ook allemaal actief in andere klassieke koren in de regio.
Het repertoire van ‘Vocasa’ bestaat voornamelijk uit klassieke muziek, afgewisseld met vrolijke Nederlandstalige liederen.

Het duo Moniek & Mirjam is al wat langer bezig in de muziek.
Moniek is al op 5-jarige leeftijd begonnen met muziek. Eerst twee jaar blokfluit en daarna overgestapt op piano. Ze heeft les gehad van Wim Dalmeyer. In april 2010 heeft ze het diploma basiscursus koordirectie 1 & 2 behaald. Inmiddels is Moniek dirigente van verschillende koren. Daarnaast begeleidt ze bij concerten nog diverse gezelschappen en solisten.
Ook Mirjam is op 5-jarige leeftijd begonnen met muziek, de Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de muziekschool in Stadskanaal. Vervolgens kreeg ze vanaf haar zesde jaar een aantal jaren dwarsfluitles van Hanneke van Veen.
In 1993 begon ze met het bespelen van de panfluit en kreeg ze les op dwarsfluit én panfluit van Jacques Marcus in het Drentse Meppen. In 2007 heeft ze haar fluitcollectie uitgebreid met de baspanfluit.
Al van kinds af aan mag Mirjam graag zingen. En ook nu nog is zingen een heerlijke ontspanning voor haar. Sinds de oprichting, in 2011, zingt Mirjam als sopraan in het Vocalo Ensemble in Leens.

Het beloofd dan ook een muzikale topavond te worden.

Stichting Klassiek Leek e.o. is opgericht op 12 maart 2015 en stelt zich als doel het organiseren van klassieke concerten in Leek en omstreken. Daarnaast wil de stichting een brug slaan naar verzorgings- en verpleeghuizen om ook daar concerten te verzorgen.
Stichting Klassiek Leek e.o. is een stichting zonder winstoogmerk en is voor haar inkomsten afhankelijk van donaties.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *