concert Khareba & Gogia 15 oktober in Midwolde

Het ensemble Khareba & Gogia uit Georgië komt 15 oktober 2022 naar Midwolde (W.K.) voor een concert in de reeks van nieuwe concerten.
Khareba gaat in een gewijzigde samenstelling met twee nieuwe zangers en een zangeres op tournee. Door persoonlijke omstandigheden kunnen de zangers Soso Zurabauli (1e tenor) en Koba Giguashvili (bas) helaas niet komen.

Georgië, een klein christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco.
Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen, zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Khareba & Gogia
Khareba & Gogia bestaat dit jaar uit soliste Lia Khuntsaria, Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Kacha Aslanishvili (tweede tenor, dirigent), Zakaria Merebashvili (bas/bariton) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgische nationale opera en ballet, Kelaptari, Rustavi ensemble, Tbilisi ensemble en nog vele andere orkesten en koren.

Reserveer deze datum alvast in uw agenda.

 

Kaarten voor het concert in Midwolde kunnen verkregen via de Stichting Klassiek Leek e.o. www.skleek.nl

Het concert op zaterdag 15 oktober 2022 begint om 20.15 uur

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *