Dubbelconcert op 19 maart 2016 in Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Leek

Het wordt een prachtig dubbelconcert in de Gereformeerde Kerk te Leek op zaterdag 19 mrt as. want inmiddels is het ook zeker dat damesensemble Focaliber gaat optreden!

Wij stellen de ensembles graag aan u voor.

Focaliber, een damesensemble van zes jonge vrouwen met een passie voor vocale klassieke muziek.
De oorsprong van deze groep ligt in het Drentse dorp Roden als kinderkoor, waarna oudere leden besloten zelfstandig verder te gaan als Focaliber. Daarbij staat de kwaliteit hoog in het vaandel.
Inmiddels is de samenstelling al diverse malen gewijzigd, maar ook oud-leden komen nog regelmatig een project meezingen. De leden wonen inmiddels wijdverspreid over het land, maar de passie voor zingen is groot, ze komen er graag voor naar het midden van het land. Focaliber is afgelopen januari verhuisd naar Amersfoort en repeteert en zingt onder de bezielende leiding van Patrick Pranger. In 2006 was Focaliber winnaar van het Noord Nederlands Koren Festival.

U wilt alvast iets horen van Focaliber? Dat kan, luister naar ‘Cold winters night’ gezongen door Focaliber in dit Youtube filmpje op deze site.

Ook het Mannenensemble NicHe gaat deze zaterdagavond voor u optreden.
NicHe is een initiatief van Simon van den Akker en Jaap Muller, twee zeer grote zangliefhebbers. Het starten van een mannenensemble was voor hen een jarenlang gekoesterde wens. Naast de diverse andere koren binnen de gemeente Leek zou een specifiek gezelschap mannenstemmen een open plek kunnen invullen. 
Deze open plek ligt ook ten grondslag aan de naamgeving van dit ensemble. Meer daarover leest u op: www.niche.nl

Vanaf de oprichting in 2010 is Moniek Timmer uit Leek de dirigent van NicHe, destijds gestart met acht zangers. Inmiddels is het ensemble uitgegroeid tot een bezetting van twaalf enthousiaste zangers. Hun repertoire bestaat uit christelijke, klassieke, maar ook populaire muziek. Oftewel van religieus tot wereldmuziek en veel meer!

Locatie:            Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Leek
Adres:               Tolberterstraat 24 Leek
Aanvang:          20.00 uur
Entree:             12,50 euro (incl. 1 consumptie)
Voorverkoop:  11 euro bij Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 te Leek

Wij hopen te verwelkomen deze zaterdagavond!

Geplaatst in concerten, Geen categorie, in de pers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *