concert 15 oktober 2023 door Stage Strings

Betreft het concert van zondag 15 oktober 2023 in de historische kerk van Midwolde.(W.K.)aanvang 15.00 uur.
Optreden van het strijk ensemble Stage Strings uit Groningen.
Het ensemble bestaande uit vier zeer muzikale jongeren kennen elkaar van het Prins Claus conservatorium uit de stad Groningen.

Viki Daskalova: (1e viool) komt oorspronkelijk uit Bulgarije waar ze al van jongs af aan met muziek bezig is. Ze begon op 5-jarige leeftijd met muziekles en vervolgde haar vervolgopleiding aan het conservatorium in Groningen bij docente Veselina Manikova.
Ze is opgegroeid in een meer klassieke omgeving, daar leerde Viki de fundamentele tradities in de klassieke muziek kennen ze heeft ervaring opgedaan in het spelen in orkesten maar ook als soliste in het orkest, ,Ze heeft al verschillende optredens in Bulgarije achter de rug waar ze veel complimenten oogste.
Ze speelt met veel plezier in het ensemble Stage Strings

Nerea Gimeno (2e viool) komt oorspronkelijk uit Spanje, waar ze haar Bachelor viool heeft afgerond. Om haar kennis uit te breiden en een breder perspectief op de muzikale wereld te hebben, verhuisde ze naar Groningen voor een Master in klassieke muziek onder leiding van Kati Sebéstyen.
Momenteel is Nerea een actieve freelancer performer die deelneemt aan verschillende ensembles en orkesten. Innovatieve componenten vanuit klassiek oogpunt zijn iets opmerkelijks voor haar praktijk.
Als orkestspeler is ze lid van het Jong Metropole Orkest, dat zich inzet voor klassieke, moderne en jazz jonge talentvolle performers; en ze is ook lid geworden van Het Nationaal Jeugd Orkest en speelt graag in Stage Stings.

Ani Natroshvili (Altviool) speelde op de viool toen zij 6 jaar was, en stapte over naar altviool op haar 14e jaar. In 2012 werd Ani aangenomen als
leerling in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium Groningen.
Ze is studente geweest bij het Prins Claus conservatorium in haar bachelor jaren en heeft haar masters afgerond op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In haar bachelor heeft zij les gehad van Ervin Schiffer, Sander Geerts, Edith van Moergastel en Christophe Weidmann. In de master periode is Ani leerling geweest van Mikhail Zemtsov en Timur Yakubov.
Ze heeft samengewerkt met NNO, Metropool Orkest Academy, Amsterdam Sinfonietta, orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Jeugd
Kamermuziek Noord orkest, Noordpoolorkest en het 5-jaar lange Zummerbuhne (Hollands Hoop 2022 en Ripperda 2023)
Zij is momenteel een freelancer die remplaçant is voor verschillende projecten en een lid van Stage Strings. Haar bron van inspiratie is van haar familie en haar afkomst, want Georgië is een land waar muziek in het bloed zit bij het volk. Ze werkt vaak samen met haar moeder en zus binnen en buiten het land in veel verschillende projecten die ze zelf organiseren.

Galya Samborsky,(Cello) is een opmerkelijke Litouwse celliste wiens reis door de muziek ronduit buitengewoon is geweest. Van jongs af aan is muziek een integraal onderdeel van haar leven geweest en op 8-jarige leeftijd begon ze cello en piano te studeren aan de Kaunas M. Petrauskas muziekschool en later aan het Kaunas J. Gruodis conservatorium. Deze vroege kennismaking met de muziekwereld werd al snel gevuld met masterclasses, cursussen en wedstrijden in heel Europa en Noord-Azië.
In 2016 nam Galya een cruciale beslissing om naar Groningen te verhuizen om klassieke bachelor te studeren aan het Prins Claus conservatorium. Daar gaf ze vorm aan haar kunstenaarschap haar ware passie te volgen – de drang naar innovatie en de noodzaak om het potentieel van cello uit te breiden.
Haar streven naar muzikale innovatie culmineerde in haar inschrijving in het NAIP Master of Music-programma (New Audiences Innovative Practices), waar Galya afstudeerde onder leiding van een jazzcellist en componist Ernst Reijseger. Ze deed ervaring op in het componeren en arrangeren, improviseren ongeacht het genre, het opnemen en uitbrengen van muziekplaten, het spelen met effectpedalen en elektronica.

Sindsdien is Galya Sky voortdurend betrokken bij interessante samenwerkingen met, dansers, jazzensembles, rock/metalbands, popzangers, bigbands, jazzorkesten. Ze speelt actief solo en in een celloduo ‘GIVEN’ Tegelijkertijd genieten van het geluid van akoestische instrumenten in het Stage Strings kwartet. Verder is Galya de oprichter van een Baltisch volksensemble “Šaknys” (lith. Roots) waar ze haar focus en energie van harte wijdt aan het behoud en de viering van cultureel erfgoed, het eren van de kracht van de natuur en de innerlijke kracht van een mens.
In essentie gebruikt Galya Sky cello als een hulpmiddel om de oude en moderne werelden te verbinden om het publiek uit te nodigen op een tijdloze muzikale reis.

Kaarten in voorverkoop via Biocorner -easyhobby tolberterstraat 19 in Leek a 12,50 euro of via www.skleek.nl aan de kassa 15.00 euro

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *